Nā pōmaikaʻi o nā haʻuki a nā keiki

Nā pōmaikaʻi o nā haʻuki a nā keiki (5)

Ua hana nā ʻepekema ʻAmelika i kahi noiʻi:
Ua hoʻohana lākou i 45 mau makahiki i ka hahai ʻana i 5,000 "nā keiki makana" i hana maikaʻi i ke kula.Uaʻikeʻia uaʻoi aku ma mua o 90% o nā "keiki makana" ma hope aku i ulu me ka nuiʻole o ka holomua.
ʻO ka mea ʻē aʻe, ʻoi aku ka maikaʻi o ka poʻe i loaʻa i ka hana hoʻonaʻauao maʻamau akā komo pinepine i nā hana like ʻole, ʻike i nā hemahema, a me nā haʻuki e kūleʻa i ka wā e hiki mai ana.
ʻO ia ke kumu e aʻo ai nā keiki i ka hoʻopili ʻana, aʻo i ke kuleana o ka hui, a aʻo i ke alo i ka hāʻule ʻole a me nā hemahema mai nā haʻuki.ʻO kēia mau hiʻohiʻona nā kūlana kūpono no ka holomua, a ʻo ia hoʻi ke kumu e alualu ai ʻo ʻEulopa a me ʻAmelika i ka hoʻonaʻauao elite.

ʻO ka hoʻoikaika kino kūpono e lawe mai i nā pono he nui i nā keiki.
① Hiki iā ia ke hoʻomaikaʻi i ka hoʻoikaika kino, hoʻoikaika i ka ulu kino, a hoʻonui i ke kiʻekiʻe.

Nā pōmaikaʻi o nā haʻuki keiki (1)
Hiki i nā haʻuki ke hoʻoikaika i nā ʻano kino o nā keiki e like me ka wikiwiki, ka ikaika, ka hoʻomanawanui, ka maʻalahi, ka naʻau, ka pane ʻana, ka hoʻonohonoho ʻana a pēlā aku.Hiki i nā haʻuki ke hoʻoikaika i ke kahe koko o nā keiki, i loaʻa ai i nā ʻiʻo ʻiʻo a me nā iwi iwi nā meaʻai hou aʻe, a loaʻa i ka hoʻoikaika kino ka hopena mechanical stimulation i nā ʻiʻo a me nā iwi.No laila, hiki iā ia ke hoʻoikaika i ka ulu ʻana o nā ʻiʻo a me nā iwi o nā keiki, e hoʻoikaika i nā kino o nā keiki, a e hoʻolalelale i ko lākou ulu kiʻekiʻe.

② Hiki ke hoʻoikaika i ka hana cardiopulmonary o nā keiki.
I ka wā hoʻoikaika kino, pono nā hana ʻiʻo o nā keiki e hoʻopau i ka nui o ka oxygen a hoʻokuʻu aku i ka carbon dioxide, kahi e wikiwiki ai ke kahe koko a hoʻoikaika i ka metabolism.
I ka wā hoʻoikaika kino, pono e hana ʻelua ka nui o nā ʻōpū hanu.ʻO ka hoʻokomo mau ʻana i nā haʻuki e hoʻonui i ka nui o nā hana o ka hīnaʻi thoracic, hoʻonui i ka nui o ka māmā, a hoʻonui i ka ventila i kēlā me kēia minuke i loko o ka māmā, kahi e hoʻonui ai i ka hana o nā ʻōpū hanu.

③ Hiki i ka hoʻoikaika kino ke hoʻomaikaʻi i ka ʻai ʻana o nā keiki a me ka hiki ke komo.

Nā pōmaikaʻi o nā haʻuki a nā keiki (2)

Ma hope o ke komo ʻana o nā keiki i nā hana kino, hoʻonui ʻia nā meaʻai e pono ai e nā ʻāpana like ʻole o ke kino, ka mea e koi ai i ka hoʻonui ʻana i ka motility o ka ʻōpū, ka hoʻonui ʻana i ka hiki ke hoʻoheheʻe ʻana i ka ʻōpū, ka piʻi ʻana o ka makemake, a me ka hoʻopiha piha ʻana i nā meaʻai, i mea e ulu maikaʻi ai nā keiki. .

④ Hoʻoikaika ka hoʻoikaika kino i ka ulu ʻana o ka ʻōnaehana nerve.
I ka wā hoʻoikaika kino, aia ke kuleana o ka ʻōnaehana nerve no ka hoʻonohonoho ʻana i nā ʻāpana like ʻole o ke kino.Pili kēia kaʻina hana i ka pilina o nā neurons i loko o ka lolo.I ka hoʻoikaika kino ʻana, hoʻomaʻamaʻa a hoʻomaikaʻi ʻia ka ʻōnaehana nerve ponoʻī, a e hoʻomau ka nui o nā neurons.
ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻoikaika kino lōʻihi ma mua o nā keiki ʻaʻole hoʻoikaika kino, a ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻopili pono ʻana i nā neurons, ʻoi aku ka naʻauao o ke kanaka.

⑤ Hiki i ka hoʻoikaika kino ke hoʻoikaika i ka palekana o nā keiki a pale i nā maʻi.

Nā pōmaikaʻi o nā haʻuki a nā keiki (3)

Ua ʻike nā mea noiʻi ma ke Kulanui o Birmingham ma United Kingdom e hiki i ka ʻiʻo iwi ke hana i ka hoʻoponopono immune.I ka wā hoʻoikaika kino, hiki i ka ʻiʻo iwi ke hūnā i nā cytokines, e like me IL-6.Ua hōʻike nā haʻawina i ka IL-6 huna ʻia e ka ʻiʻo iwi ma hope o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana he hopena anti-inflammatory, a ma ka manawa like hiki ke hoʻoulu i ka adrenal gland e hūnā i ka lua anti-inflammatory signal-corticin.
Ma waho aʻe o ka IL-6, huna pū ka ʻiʻo iwi i nā cytokines e like me IL-7 a me IL-15 e hoʻoulu i ka hoʻoulu ʻana a me ka hoʻonui ʻana o nā cell naive T i loko o nā cell immune, ka piʻi ʻana o ka nui o nā cell NK, ka piʻi ʻana o ka huna o nā kumu, ka polarization a me ka inhibition o macrophages hana momona.ʻAʻole wale ia, akā ʻo ka hoʻomaʻamaʻa maʻamau e hōʻemi i nā maʻi viral a hoʻonui i ka ʻokoʻa o ka microbiome i loko o ka ʻōpū.

⑥ Hiki i ka hoʻoikaika kino ke hoʻoikaika i ka hilinaʻi ponoʻī o nā keiki a lanakila i ka paʻakikī haʻahaʻa.
ʻO ka haʻahaʻa haʻahaʻa kahi noʻonoʻo maikaʻi ʻole ma muli o ka kānalua ʻana i kona hiki a me ka waiwai a me ka manaʻo haʻahaʻa i nā poʻe ʻē aʻe.ʻO ka haʻahaʻa he pilikia noʻonoʻo.
Hoʻokomo pinepine nā keiki i ka hoʻoikaika kino, a ma lalo o ke alakaʻi a nā kumu aʻo, e ʻike hou lākou iā lākou iho.Ke hoʻomaʻamaʻa nā keiki, hiki iā lākou ke hele mai ka ʻike ʻole a i ka kamaʻāina i kahi papahana, lanakila i nā pilikia, holomua liʻiliʻi, a laila lilo i mea lima, ʻike i ko lākou ikaika, alo i ko lākou mau hemahema, lanakila i nā paʻakikī haʻahaʻa, hoʻonui i ka hilinaʻi iā ia iho, a loaʻa. ola kino a me ka palekana.kaulike.

⑦ Hiki ke hoʻoikaika kino i ke ʻano o nā keiki.

Nā pōmaikaʻi o nā haʻuki a nā keiki (4)

ʻO ka hoʻoikaika kinoʻana,ʻaʻole ia he hana o ke kino wale nō, akā,ʻo ka hoʻoikaikaʻana i ka makemake a me keʻano.Hiki i nā haʻuki ke lanakila i kekahi mau ʻano maikaʻi ʻole a hoʻohauʻoli i nā keiki, ʻoliʻoli a noʻonoʻo.Hauʻoli nā keiki ke alualu kekahi i kekahi me kā lākou mau hoa, kiki i ka pōleʻa i ka pahu hopu o ka hoa paio, a pāʻani i ka loko ʻauʻau.Hāʻawi kēia ʻano maikaʻi i ke olakino kino.
Hoʻoikaika ka hoʻoikaika kino i nā keiki.Pono nā keiki e hoʻoikaika nui e hana i kekahi mau hana, a i kekahi manawa pono lākou e lanakila i nā pilikia like ʻole, ʻo ia ka hana maikaʻi o ka makemake.Hiki i ka hoʻoikaika kino a me ka launa pū ʻana me nā hoa ke hoʻololi i nā ʻano ʻano o nā keiki e like me ka haʻalele ʻana, melancholy, a me ka launa ʻole, i mea e pono ai ka ulu kino a me ka noʻonoʻo o nā keiki.

⑧ Hiki i ka hoʻoikaika kino ke hoʻoulu i nā mākau kamaʻilio kaiaulu.
I kēia mau lā, hoʻokahi keiki wale nō nā ʻohana.Hoʻohana ʻia ka hapa nui o ka manawa extracurricular me nā mākua.Ma waho aʻe o ke komo ʻana i nā kula cram extracurricular, liʻiliʻi ka manawa e kamaʻilio a launa pū me nā hoa kamaʻāina ʻole.No laila, ʻilihune ka mākau kamaʻilio o nā keiki..
Ma ke kaʻina hana o nā haʻuki pūʻulu, hiki ke hoʻohana ʻia kā lākou kamaʻilio kamaʻilio i kekahi ʻano.
I nā haʻuki, pono lākou e kamaʻilio mau a hui pū me kā lākou mau hoa hui.Ua kamaʻāina kekahi o kēia mau hoa hui a kamaʻāina kekahi.Pono lākou e hoʻopau pū i nā hana haʻuki.Hiki i kēia kaʻina hana ke hoʻohana i ka hiki i nā keiki ke kamaʻilio me nā poʻe ʻē aʻe.
ʻO nā hiʻohiʻona e kū nei i nā haʻuki e hui pū me nā ʻike i ke ola, no laila ke hoʻomaikaʻi nei nā mākau pilikanaka o nā keiki e komo mau i nā haʻuki.

Nā pōmaikaʻi o nā haʻuki a nā keiki (6)

Pono ko mākou mau mākua a me nā kumu aʻo e hoʻololi i kā lākou mau manaʻo, e hoʻopili i ka mea nui i ka hoʻonaʻauao kino, a e ʻae i nā keiki e hana i ka hoʻoikaika kino ma ka ʻepekema, mau, a mau loa, i hiki ai i ko lākou kino a me ka noʻonoʻo ke ulu maikaʻi a piha!


Ka manawa hoʻouna: Sep-24-2022